Kalendarium

DE POPULÄRA ADVENTSKONSERTERNA ÅTERVÄNDER!

Vi kommer självfallet att husera de populära adventskonserterna under adventssöndagarna åter igen. Ni hittar årets program nedanför:

1 DEC

Första advent, kl 15:00

T-Bear & the Dukes
Soul & blues

Torbjörn Solberg , gitarr
Emil Solberg Wachenfeldt, tangenter
Fredrik Kaudern, bas
Henke Berg, trummor

8 DEC

Andra advent, kl 15:00

Brontosaurus Bounce
Lyriskt, lågmält och svängigt

Anna A. Vass, sång och klaviatur
Erik Palmqvist, elbas
Nyskrivet material på svenska och engelska med breda musikaliska influenser.

15 DEC

Tredje advent, kl 15

Studenter från Musikhögskolan Ingesund

22 DEC

Fjärde advent, kl 14:00

Lotta & Svenne
Ur den amerikanska sångboken

Lotta Delebrant, sång
SvenSmedberg, sång
Martin Hultén, gitarr
Antti Ojala, trummor
Fredrik Kaudern, bas

JULKONSERT MED KÖREN SING FOR JOY

2 DEC, KL. 19:00

Sing for Joy är en kör på Studieförbundet Vuxenskolan som är öppen för alla. Denna kväll har de valt ut sina egna julfavoriter som de ska framföra.

Kören har som mål att vara till för alla, oavsett om man har tidigare erfarenhet av körsång eller inte.

Varmt välkomna!

 

NORMER, IDROTTANDE OCH PSYKISK HÄLSA
– SAMARBETE MED KAMPSPORTAREN MUSSE HASSELVALL

Inom idrotten och i media möts vi idag av normer som kan bidra till en livsstil som i längden kan bli ohälsosam, där trånga ramar för både våra kroppar och synen på vad som är maskulint och feminint, bidrar till att många mår allt sämre.
En person som vågat vandra utanför dessa normer är Musse Hasselvall – kampsportaren, regissören, programledaren, och nu författaren. Återkommande teman i hans projekt handlar om hur vi är mot varandra med ämnen som rasism, mobbning och normer. Musse har medverkat i Rallarsving, Yippie-Kai-Yay, Välkomna nästan allihopa, Det handlar om dig och PK-mannen, för att nämna några.

I sina sociala medier är Musse djupt personlig, och visar öppet sina känslor och sin sårbarhet. Där han bland annat bearbetat sin sorgeprocess.

I vårt samhälle finns det en stark norm för män och unga pojkar att stänga inne sina känslor och med det; visa sig starka – ideal som kan få förödande konsekvenser för individerna själva, men också för människor i dessa mäns närhet.

Under resterande tiden av 2019 kommer Arvika konsthall att ha ett digitalt samarbete med Musse Hasselvall, där vi tar del av Musses berättande. Främst via att reposta hans texter från Facebook och Instagram. Målet är att förmedla en mer varierad mansnorm, där vi tillsammans kommer verka för att nå ut till olika idrottsföreningar i närområdet – för att starta ett samtal kring normer, idrottande och psykisk hälsa.

Foto: Erik Lundback