UNDRA OCH FÖRFLUNDRAS I EN FÖRUNDERLIG FANTASTIKFULL OCH UNDERLIGBAR UTSTÄLLNING!

oktober 20, 2017

Varmligt välkommen till UNDRIEN –
en fantasikutställning av Magnus Lönn

Vernissage lördag 28 okt kl 11-15
Magnus Lönn ger en kreativ visning kl 14-15!

 

ÖPPETTIDER UNDER UTSTÄLLNINGEN:
v 44: Mån-fre 10-17, onsdagkväll 17-20 workshop, lördag 11-14.
v45: Mån-fre 9-14 för skolor, 13-17 öppet för alla, onsdagkväll 17-20 workshop, lördag 11-14, musik kl 15.30
v46: Mån-fre 9-14 för skolor, 13-17 öppet för alla, onsdagkväll 17-20 workshop, lördag 11-14.

Under utställningen ges visningar och workshops, för skolor i Arvika,
men även under höstlovet och vid förfrågan och bokning.
Vi har en kreativ verkstad och ett spännande program på onsdagkvällar. Bl a Musik i samverkan med Arvika Konsertförening, Workshops med Typografi, Calligraphy och dikter tillsammans med Ismael Ataria…
Läs om allt här i vårt program på hemsidan!

Ladda ner hela programmet: UNDRIEN Programprint

UNDRIEN Magnus Lönn
Magnus Lönns konst handlar om både ord och bild. Egentligen om nyfikenhet på bokstäver, former, ting, ord och verklighet. Fantasin kan var det som gör oss till människor. En kreativ och undrande varelse som måste skapa, öva sig i associationer och uppfinna. Liksom så kan fantastik fungera likadant som gymnastik och matematik.

”UNDRIEN finns överallt eller ingenstans.” ”Barn idag matas med andras fantasier men får allt för lite tid att upptäcka sin egen gränslösa fantasi. Att kunna fantisera är något som stärker självförtroendet och att kunna sammanlänka olika kunskaper så att något nytt och oväntat uppstår är kanske något av det viktigaste att lära sig.”

Utställningen kretsar kring språkliga lekar och ordens kraft att förvandla. Oväntade bokstäver i en kontext som kan sätta fart på tankarna och undringarna. Orden som redskap för att förstå eller uppleva vår omvärld. I deras sllskap rör vi oss genom det avlånga landskapet ”Trottoarien” i UNDRIEN. Vi kan göra fynd av alla sorter som inspirerar till att namnge eller sätta ett syfte till. Vad är detta? Har det ett namn? Eller en historia att berätta?

Magnus Lönn är född i Örebro 1948. Studerade vid Konstfackskolan 1969 – 1970. Var med och startade det som kom att bli Byteatern i Kalmar, en fri teatergrupp av konststuderande som seglade längs svenska kuster med ett blandat och samhällsengagerat utbud av bokcafé, musik, film och dockteater. Magnus Lönn arbetar fortfarande som scenograf och dramatiker på Byteatern och är verksam som författare, ord- och bildkonstnär.