Sommarlovsaktiviteterna på Konsthallen med bredd, höjd och Pride!

maj 31, 2018


Sommar sommar sommar och kreativitet!
I år kommer våra sommarlovsaktiviteter innehålla skapande i material som papper och metallskrot och träramar… Och med stolthet kan v även presentera PRIDE – vecka – 10-14 juli med sagoläsning av just Drakar och Drag Queens

P R O G R A M:

Onsdag och torsdag 13 och 14 juni kl 11-15
PAPPERSVERKSTAD: Gör spännande dekorationer och former med papper!
Färgat, vitt, hårt eller crepp. Vi skär, viker, klipper, syr och limmar. Papper kan bli fantastiska kreationer tillsammans med Irene Heine (fd bildlärare/formgivare).  Vi är inomhus och jobbar. Anmäl intresse senast 5 juni. Vi gör passande grupper beroende på åldersgrupp, speciella behov eller liknande. Max 12 unga per tillfälle. Vi bjuder på mellanmål/fika. Meddela ev allergier etc.

Fredag 15 juni kl 11-15
RAMVERKSTAD: Gamla ramar blir konstnärligt nya! Vi gör gamla slitna breda tavelramar till nya och spännande konstverk. Med målarfärg/sprayfärg, dekorationer, papper och annat. Vi jobbar om vädret tillåter utomhus eller i verkstad. Anmäl intresse senast 5 juni. Vi gör passande grupper beroende på åldersgrupp, speciella behov eller liknande. Max 10 unga per tillfälle. Vi bjuder på mellanmål/fika. Meddela ev allergier etc.
(Utställning: Ramarna kommer vi sedan placera it i stan under en dag i miljöer, butiker eller annat – mer info kommer.)

Tisdag 19 juni preliminärt! Kl 11-15
SKROTVERKSTAD: Skulpturer, trädgårdsdekorationer eller oanade kompositioner av gamla järnspikar (från en gammal båt) och annat skrot.
Vi jobbar utomhus eller i verkstad. Tåliga kläder och anpassat till åldern 10-15.
Anmäl intresse senast 11 juni. Max 8 unga per tillfälle. Vi bjuder på mellanmål/fika. Meddela ev allergier etc. Denna workshop är preliminär och kanske blir det framflyttad till v 31.Eller senare under hösten.

Torsdag och fredag 28 – 29 juni: Graffiti workshop!
Vi planerar för en upprepning av förra årets succé. Graffiti med duktiga konstnärer i ämnet. Preliminärt torsdag och fredag 28-29 juni. Kl 11-15. Utomhus med oömma kläder. Anmäl intresse senast 15  juni. Max 10 unga per tillfälle. Vi bjuder på mellanmål/fika. Meddela ev allergier etc.
Torsdag 12 juli kl ca 11-16 Bland Drakar och Drag Queens –
PRIDE för unga
Vi får besök av Drakar och Drag Queens – för sagostund och workshops under en spännande dag på Konsthallen! Kulturproducenten Petter Wallenberg har skapat Bland Drakar och Dragqueens där en ensemble erkända dragartister berättar sagor och gestaltar dem med glitter och färg! Vi får besök av en av dessa artister! Dagen inleds med sagostund och vi inspireras och avrundar med workshop i temat och fortsätter sedan med samma färgsprakande tema och PRIDE under fredagen. Mer info kommer ges på fb och hemsida.

Anmäl intresse för medverkan i workshop senast 4 juli. Sagostund och upplevelsen i sig är öppen för många barn och unga med max 25. Workshop mellan kl 14-16. Max antal barn och unga 15.
Vi bjuder på mellanmål/fika. Meddela ev allergier etc.
Mer information kommer om hela eventet, med reservation för ändringar.!

Anmälan och frågor till: marcus.modh@arvika.se och ann.lundqvist@arvika.se
Tel: 070 101 45 29.

Programmet uppdateras med mer info löpande.
Mer info och hela programmet finns även att läsa även på arvika.se