Höstlovsaktiviteter

oktober 30, 2018

Kreativa ansikten – workshop med makeupartisten Emma Engström

Makeupartisten Emma Engström håller i en workshop som kommer att handla om hur vi kan skapa makeup med inspiration från konst, poesi, musik och känslor.
Hur kan vi tolka våra känslor via att skapa en målning i våra ansikten? Kan vi hitta en karaktär ur en låttext som sen går att återskapa med färg i ansiktet?

Emma Engström är utbildad makeup-artist med påbyggnad specialeffekt och karaktär. Emma älskar att skapa karaktärer och ser make-up som en konst där ansiktet är en målarduk där man kan skapa utan gränser. På en workshop med henne får man prova på att vara kreativ på samma sätt och det finns inga rätt eller fel, inga förkunskaper krävs, bara skaparglädje.

Onsdag 31 oktober, 12:00-15:00.
Ålder 12-15 år, antal 10 st.

Skicka anmälan till marcus.modh@arvika.se

 

Workshop i vapensköldar, med historiker Hampus Busk

Har du kanske funderat på vad det är för sorts symboler som gömmer sig i Game of Thrones, eller vad de i spelet World of Warcraft bygger på?
Vi lever i en värld påverkad av symboler, på museer, kyrkor men också i omarbetad form i fantasyberättelser om släktstrider och magiskt knutna symboler. Många spel, filmer och berättelser använder sig av symboler, flera gånger i just vapensköldar, men få vet att de faktiskt är styrda av regler och har en historisk bakgrund.

Hampus Busk är mångårigt aktiv kulturhistoriker, pedagog och illustratör. Sedan fem år har han i guidningar fokuserat på maktens symbolvärld. Ett arbete med syfte att på ett praktiskt sätt lära ut till elever och barn hur man på egen hand kan använda sig av och förstå symboler. Som deltagare får du hjälp av Hampus att själv skapa egna vapensköldar.

Torsdag 1:a november, 15:00-18:00
Åldrar 10-15 år, antal 20 st. Först till kvarn gäller.

Fredag 2:a november, 12:00-15:00
Åldrar 6-9 år, antal 10 st. Först till kvarn gäller.

Anmälan skickas till marcus.modh@arvika.se
Plats: Arvika konsthall.
Ange ålder på deltagaren. Vi bjuder på mellanmål.