Bredd och djup, färgmättnad och detaljer, lekfullt och lustfyllt, tredimensionellt och väggfast

september 27, 2017

Lars Agger besöker oss igen på Arvika Konsthall.
30.9-21.10 2017

Den här gången i en separatutställning men på intet sätt ensidig. Lars har en bred repertoar och han tar nu med en utvald del av sin ateljé. Lars är målare, tecknare och skulptör och presenterar just detta i utställningen som öppnar med vernissage lördag 30 september.

”Jag har alltid tyckt om att arbeta med olika uttryck nyfiken på vart materialet, som också skapar nytt uttryck, leder mig. Material har ofta i mina mer skulpturala uttryck också en tidigare historia som tilltalar mig. I den här utställningen vill jag visa de olika teknikerna och uttrycken tillsammans. I mitt konstnärskap hänger de ihop  på något sätt…”

Lars har verkat som konstnär sedan slutet av 1970. Måleri och teckning i synnerhet men skulptören och konstruktören i honom har senare krävt sitt utrymme mer och mer. Som en del i detta har han fått flera uppdrag som modellbyggare åt museer. Vilket inneburit att gestalta historien med helst så riktiga material som möjligt. Naturen är Lars största inspirationskälla. Måleriet blir ofta landskap, abstrakta nästan upplösta landskapsmiljöer med det viktiga färgperspektivet som stor del i bilden.